Безплатна реклама

19 май, 2010

Как да си хакнем Wii-то

Този гайд ще промени изцяло вашето Wii така че безопасно да се играят пиратски игри на него. Хака е съвместим с всички wii-та до 4,1 независимо от сериеня номер и/или региона.

Когато приключите ще имате всичко необходимо, за да играете пиратски игри и SD картата няма да е нужно да стой в конзолата можете да изтриете всичко от нея, ако желаете.


**Neogamma R8 може да поправя новите игри и за тази функция, трябва да има вкарана SD карта, като патчове/файлове се съхраняват на нея**

Уверете се първо че ще направите всички стъпки във правилната последователност и че ще прочетете гайд-а няколко пъти преди да се заемете със самата процедура! Повечето проблеми възникват когато хората не четът инструкциите правилно или не се използват съвместими SD карти, карта от 2GB е най-добре.
Всичко, което трябва, е
SD 2Gb карта памет FAT 32
интернет връзка на вашето Wii
и тези файлове: http://dox.bg/files/dw?a=d15cdce864

Преди да започнете се уверете, че Wiiconnect 24, е изключено, също така извадете всички мемори карти за GAMECUBE и контролери. След инсталацията на хак-а можете да включите отново Wiiconnect 24 и мемори картите за GAMECUBE и контролерите.

1. Инсталация на BootMii И Homebrew CHANNEL

а). Сложете всички файлове от "Kopirai sadarjanieto v SD kartata" на SD карта. Тя трябва да изглежда така, когато е готова.

б). Поставете картата в Wii-то.

в). Отивате в Wii Options > Data Management > Channels > SD Card, тогава ще ви излезе съобщение "Load boot.elf?" , давате 'Yes' и Hackmii инсталатора ще тръгне .

г). Инсталирайте BootMii като boot2, ако можете, ако не след това да го инсталирате като IOS. След това се върнете и да инсталирате Homebrew Channel.



2. Бек ъп на NAND-а  (Незадължително)
Направата на резервен NAND с BootMii е силно препоръчителна, тъй като той ще възстанови вашето Wii в 99,9% от случайте когато се брикне.
Използвайте същата карта SD сте използвали за да инсталирате BootMii и се уверете, че има най-малко 530mb свободно ня нея.
BootMii е много притенциозена за това, какви SD карти използвате, за да се избегне този проблем се опитайте да използвате SanDisk или Digitex.

а) Поставете SD картата в Wii-то, ако сте инсталирали BootMii като boot2 след това ще се зареди,а ако е инсталиран като IOS отидете на Homebrew Channel, натиснете "Home" на вашия Wiimote и изберете "Launch Bootmii".

б) използвайте бутоните power/reset/eject за навигация в менюто на BootMii и изберете иконата със зъбните колела. (Бележка: Ако тези бутони не работят след това ще трябва да се използва контролер GameCube.)

в) Сега изберете иконата със зелена стрелка, сочеща от чипа на картата SD и следвайте инструкциите на екрана.

D) след около 10 минути ще имате резервно копие NAND-а, нормално е да имате до 80 лоши блокове, така че не се притеснявайте, ако получите някои.

д) Поставете SD картата в компютъра и копирайте NAND-а на безопасно място, сега можете да го изтриете от вашата карта. Ако сте инсталирали BootMii като boot2 след това копирайте папката BootMii на вашия компютър и я изтриете/преименувате, в противен случай то ще се зареди всеки път, когато включите вашето Wii.



Ако някога ви се брикне Wii-то копирате BootMii папка-та и NAND бек ъп-а върху картата, направете стъпка а) & б) отново, след което изберете иконата с червената стрелка. Не се препоръчва да се възстанови NAND, ако имате инсталиран BootMii като IOS.

3. Набавяне на CIOS

а) От Homebrew канала и пуснете Trucha Bug Restorer, заредете IOS36, натиснете 1, прочетете предупреждения след това изберете "downgrade IOS15", изберете load IOS from SD card, и го оставете да свърши своята работа, наглеждйте го от време на време следя какво се прави и не забравяйте да изберете "load from sd card", когато той пита да не се получи грешка.

б) Пуснете Trucha Bug Restorer отново, този път изберете да заредите IOS15 на първия екран използване ляво/дясно (на dpad-а), след това изберете от менюто IOS36 install patched (дайте 'yes' на 3-те патча) IOS36 to slot 36, отново като използвате IOS от SD картата.

в) Стартирайте Trucha Bug Restorer за трети път, load IOS36 и този път изберете restore IOS15.

г) Пуснете cIOS38 r17 installer, изберете IOS36, след това изберете Wad install

Ако Homebrew канала се обръща с главата надолу след това продължете с гайд-а и когато приключите преинсталирате канала.



4. Ъпдате на версията на системното меню

Внимание - Ако не инсталирате patched IOS60 първо ще получите брик!

Тази стъпка е задължителна ако сте на 3.1, 3.3 и 3.4, като в този случай трябва да се актуализира версията на системното менто. Ако сте на 3.2 или 4.0 можете да обновите, ако искате и се препоръчва да правите, ако сте на 4.1 очевидно не е необходимо! Ако сте на 3.1 ще трябва да се актуализирате системното меню до 4,0 първо. Не забравяйте да инсталирате patched IOS60 първо. Преди да актуализирате до 4,1 уверете, че имате най-малко 250 свободни блокове в паметта на Wii-то иначе ще получите брик.

а). Инсталирайте IOS60-patched първо като използвате Wad Manager, изберете IOS249 като IOS който да използван от съответната програма.



б). Тогава стартирайте Firmware Updater 4.1.



5. Последната стъпка

Priiloader също не е нужно да го инсталирате, ако не го искате просто пропуснете стъпките б) и C), но трябва да направите стъпка г)

а). Ако сте на системата меню 4/4.1 използвайте Wad Manager с настройките по подразбиране (IOS249 & SD карта), за да инсталирате IOS60-patched.wad - не забравяйте да се направи това, преди да инсталирате Priiloader. Ако сте го инсталирали в стъпка 4 тогава пропуснете тази част. Никога не деинсталирате IOS60! Ще получите брик!

б). Отворете Homebrew Channel и стартирайте Priiloader, натиснете + за да го инсталирате. След като го инсталирате, трябва Wii-то да се рестартира и да се зареди Priiloader менюто. Ако това не стане, изключете Wii-то и го включете отново докато задържане копчето за рестарт и ще ви се зареди Priiloader менюто.

в). Изберете "system menu hacks"в Priiloader менюто и дайте enable на тези хакове който искате - "skip disc update check" и "region free" са тези който ви трябват. Изберете "save settings" и изчакайте да ви се появи съобщението "setting saved" Натиснете "В" (задният бутон на Wiimote-а) да се върнете, влезте в настройки настройте Autoboot: System Menu като използвате стрелките, сейваите настройките.  Натиснете B, за да се върнете към главното меню на Priiloader.



г). Отворете Homebrew канала, стартирайте Wad Manager 1.4, настройки по подразбиране (IOS249 & SD карта) и инсталирате тези wad-ове от wad папката:

IOS38-64-v3867
IOS50-64-v4889
IOS53-64-v5406
IOS55-64-v5406
Neogamma Channel - R8

След това рестартирайте вашето Wii.



Готово! Вече имате следните хакове/програми Priiloader, Bootmii и NeoGamma R8 backup loader, която има 99% съвместимост, cIOS249 r17, IOS38, 53 и 55 за по-новите игри и IOS50 за да помогне да се избегнат брикове от ъпдеити. Ако някога ви се наложи да промените настройките на Priiloader задръжте бутона за рестарт докато включвате конзолата си, ако получите съобщението 'system files corrupted' не се паникьосвайте, просто реинсталирайте Priiloader и ако това не работи преинсталирайте системното меню със Wad Manager.

Ъпдейти

Ако искате да упдейтнете cIOS за в бъдеще или просто искате да инсталирате друг стартирайте инсталатора иберете ios249 и cIOS-а автоматично ще се замести
Ако искате да минете на по-нова версия на Neogamma отидете в wii options > data management > channels, изтриите старата и запишете новата с wad manager.

4 коментара:

  1. Ако и линка към нужните програми работеше, щеше да е чудо!

    ОтговорИзтриване
  2. дайте ми работещ линк

    ОтговорИзтриване
  3. Един работещ линк на файловете ще е супер да :)

    ОтговорИзтриване
  4. Колко достоверно е всичко това. С 2 думи, заслуважа ли си да отделя 5 часа да го мъча? Мерси за положения труд!

    ОтговорИзтриване